Новини

Екологічний шоколад із плодів какао, які раніше просто викидали у відходи, — новинка від Barry Callebaut

Швейцарська компанія Barry Callebaut (Баррі-Кальбо), яка стала результатом злиття бельгійської Callebaut із французькою Cacao Barry, є одним із найбільших виробників шоколаду в світі.

«Створені, щоб зникнути»: екологічні соломинки з морських водоростей

Американська компанія Loliware створила «соломинки майбутнього»: вони досить міцні, але починають розкладатися після 18 годин використання, не завдаючи шкоди навколишньому середовищу.

Агрореволюція по-японськи: без землі та фермерів

Замість людей у сільському господарстві Японії працюють роботи GETTY IMAGES

Ця технологія дозволяє вирощувати овочі у будь-яких умовах, вона також використовує на 90% менше води, ніж традиційне сільське господарство, і не потребує застосування пестицидів – сам полімер блокує віруси та бактерії.

Нобелівські премії з літератури: серед лауреатів - Ольга Токарчук

GETTY IMAGES

У Стокгольмі оголосили лауреатів нобелівської з літератури за 2018 та 2019 роки. Польська письменниця українського походження Ольга Токарчук отримала премію за 2018 рік, а австрійський письменник Петер Хандке за 2019 рік.

Сторінки